nyheter

Okt 2023

Föreläsningar på
folkhögskolor

Under oktober har vi varit på två fantastiska folkhögskolor, Fridhem och Glokala!

På både Fridhems folkhögskola och Glokala i Malmö höll vi vår introduktionsföreläsning. Föreläsningen tar oss genom konsthistorien från 1500-talet till idag på en timme och följs av en workshop där deltagarna får arbeta i grupp och göra egen research inom sitt eget specialområde. Det är fantastiskt att hålla föreläsningen för deltagare på vitt skilda linjer, allt från teater och musik till framtida fritidsledare och grafiska formgivare, oavsett inriktning hittar deltagarna alltid massor av intressanta personer i historien som varit bortglömda inom just deras fält! Vill du boka en introduktionsföreläsning? Hör av dig!

Sep 2023

Internutbildning
på Konstmuseet
Skövde

I början av september åkte vi till Konstmuseet i Skövde för att ha inspirationsdag för personalen.

Konstmuseet i Skövde har en fantastisk fin samling med spännande konstverk och konstnärskap. Första kvällen hade vi en publik föreläsning om konsthistoria och dag två körde vi fem intensiva timmar av internutbildning och inspirationsföreläsning för museets personal. De gör verkligen ett fantastiskt arbete som vi hade ynnesten att höra mer om! Våra inspirationsföreläsningar på arbetsplatser bygger på att öppna ögonen för nya sätt att se på hur ni arbetar och ger exempel på metoder för att arbeta mer inkluderande! Vill du boka en inspirationsdag till din arbetsplats? Hör av dig!

Aug 2023

Quiz på Malmöfestivalen

Historielabbet höll under Malmöfestivalen 2023 fyra quiz på Lördagsplan.

För andra året i rad har Historielabbet varit på Malmöfestivalen och haft quiz. Kul med återkommande uppdrag! Det är alltid kul att avsluta sommaren med festival, quiz och glada deltagare! Quizet bestod av 10 frågor om allt från Renässansen och frimärken till pandor och fotboll. Publiken var glada, vädret var fint och vi hade två riktigt härliga kvällar! Vill du också ha en kul och informativ programpunkt? Varmt välkommen att boka in ett quiz med oss!